29 Temmuz 2014 Salı

Dikkat Etmeniz Gereken Skype Özelliği (Windows)


Skype, günümüzdeki popüler iletişim kurma araçlarından birisi. Windows Live Messenger'a benzeyen yapısı nedeniyle geçtiğimiz sene onun yerini almıştı. 

Skype kullanırken Windows Live Messenger'dan farklı olarak dikkat etmeniz gereken bir özellik var, zira çevrimiçi olma durumunuz Skype'ın Windows masaüstü ve Windows 8/8.1 sürümünde sadece manuel yani elle ayarlanıyor, yani oturumu kapatmadan ya da durum değiştirmeden Skype'tan çıkarsanız durumunuz arkadaşlarınıza çevrimdışı olarak görünmüyor. Çünkü Skype kapanınca oturumunuz kapanmış olmuyor, oturum açık kalıyor.

İlginç bir şekilde, bu durumu bilmeyenler 7 gün, 24 saat boyunca çevrimiçi ya da meşgul gözükebiliyorlar. Bu sorunu aşmak için aşağıdaki yönergeleri izleyin:

Skype masaüstü sürümü için bu maddelerden herhangi birini uygulamanız yeterli:
  • Durumunuzu görünmez, rahatsız etmeyin ya da uzakta yaparak Skype'tan çıkış yapın. Bu sayede Skype kapalıyken çevrimiçi görünmeyeceksiniz. Skype'ı daha sonraki bir zamanda başlattığınızda durumunuzu çevrimiçi yapabilirsiniz.
  • Skype'ta Araçlar -> Seçenekler penceresini açın. Pencerede işlem yapmazsam uzakta durumuna geçiş süresi _ dk yazan yerdeki boşluğa yazdığınız dk sonrası durumunuz otomatik olarak uzakta görünecektir. Ayrıca soldaki kutucuğu kesinlikle işaretlemeniz gerektiğini unutmayın.
  • Skype'ta Skype->Oturumu kapat dedikten sonra Skype'tan çıkış yapın.
Dikkat: Akıllı telefon veya tablette de Skype hesabınıza giriş yaptıysanız onda da durumunuzu görünmez yapmalı ya da oturumu kapatmalısınız. Eğer bunu yapmak istemiyorsanız veya oturumu kapattığınız halde arkadaşlarınız sizi Windows üzerinde çevrimiçi görebiliyorsa yukarıdaki maddelerden 2. ve 3. maddeler işe yaramayacaktır. Bu durumda 1. maddeyi uygulamalısınız. Aynı şekilde aşağıdaki maddelerden de 1. maddeyi uygulamanız gerekir.

Skype Windows8/8.1 sürümü için aşağıdaki maddelerden herhangi birini uygulayın:

  • Durumunuzu görünmez yaparak Skype'tan çıkın. Daha sonraki girişinizde durumunuzu uygun yapabilirsiniz. (Windows 8/8.1 sürümünde rahatsız etmeyin ve uzakta durumları yoktur.)
  • Oturumu kapattıktan sonra Skype'tan çıkın.

Bu konuda sorunuz varsa sorabilirsiniz. İyi görüşmeler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder